Sos aromat cu ceapa, paine si nucsoara
PrinteazaSos aromat cu ceapa, paine si nucsoara din: unt, ceapa, dafin, cuisoare, lapte, paine, smantana, nucsoara.
- 50g de unt
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 frunze de dafin proaspete, împăturite în două pentru a rupe nervura centrală
- 8 cuişoare întregi
- 450ml de lapte semidegresat
- 100-140g de pâine albă fără coajă, tocată
- 100ml de smântână
- 1 praf de nucşoară proaspăt măcinată
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o oală nonaderentă, pune în ea ceapa, frunzele de dafin şi cuişoarele şi sotează-le, parţial acoperite cu un capac, timp de 8-10 minute, până când ceapa devine moale, dar nu şi colorată.
Toarnă laptele, acoperă din nou parţial oala şi fierbe totul la foc mic încă 20 de minute.
Indepărtează frunzele de dafin şi toate cuişoarele, apoi adaugă trei sferturi din cantitatea de pâine şi pasează ingredientele cu un blender vertical, pentru a obţine un sos fin.
Incorporează smântână, nucşoara şi restul de pâine şi pune sosul la frigider. Poate fi refrigerat 4 zile; încălzeşte-l puţin înainte de a-l servi.
Pofta buna!