Budinca de orz cu merisoare din: orz, apa, cidru de mere, suc de portocale, merisoare, stafide, sirop de artar, scortisoara, sare de mare. O budinca potrivita pentru micul dejun, satioasa si plina de vitamine si sanatate. Ingrediente: 92 gr orz inmuiat si scurs, conform instructiunilor de pe ambalaj 235 ml apa 60 ml cidru de […]
Sos de merisoare cu aroma de portocala
PrinteazaSos de merisoare cu aroma de portocala din: merisoare, portocala, zahar brun, marmelada de portocale.
- 300gr merisoare
- zeama de la 1 portocala
- 50g zahar brun
- 100gr marmelada de portocala
Mod de preparare:
Pune merişoarele într-o oală medie, la foc mic, împreună cu zeama de portocală, zahărul şi marmelada şi amestecă ingredientele până când ultimele două se topesc, iar amestecul începe să fiarbă.
Lasă-l la fiert 3-5 minute, în funcţie de cel fel de merişoare ai folosit (proaspete sau congelate), pentru că cele congelate se vor înmuia mai repede.
Trebuie să fie fragede în sos, dar să îşi menţină forma, aşa că încearcă să zdrobeşti un singur fruct pentru a vedea dacă s-a înmuiat suficient.
Sosul se va îngroşa pe măsură ce se răceşte, dar consistenţa lui va rămâne uşor fluidă. Poate fi păstrat la frigider 1 săptămână.
Sos de merisoare cu aroma de portocala
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de orz cu merisoare
Chec cu merisoare
Chec cu merisoare din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, unt, banane, lapte, merisoare. Ingrediente: 2 banane 250 g făină 160 g zahăr 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat un praf de sare 85 g unt 2 linguri lapte 2 ouă 50 g merişoare uscate Mod de preparare: Se amestecă 150 g făină […]
Pofta buna!
Arata bine sosul!