Muschi de vita invelit in bacon cu aroma de cimbru
PrinteazaMuschi de vita invelit in bacon cu aroma de cimbru din: unt, muschi de vita, ceapa, sos de hrean, vin rosu, supa de vita, amidon, jeleu de coacaze, prosciutto, patrunjel, cimbru.
- 50g de unt
- 900g muşchi de vită, tăiat din mijlocul bucăţii de carne, pentru a avea o qrosime uniformă
- 400g de ceapă, tăiată în jumătăţi şi feliată subţire
- 3 linguri sos de hrean
- 200ml de vin roşu
- 700ml supă de vită
- 1 lingură de amidon
- 1 linqură jeleu de coacăze roşii
- 10 felii de prosciutto
- 4 linguri de pătrunjel tocat fin
- 1 lingură frunze de cimbru proaspăt, plus extra pentru servit
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie mare şi prăjeşte muşchiul de vită 5 minute, întorcându-l de pe o parte pe alta pentru a-şi schimba culoarea uniform.
Scoate-l şi lasă-l să sa răcească. Pune în tigaie ceapa şi căleşte-o, amestecând, până când se înmoaie şi devine aurie.
Stinge focul şi transferă într-un bol două treimi din ceapă. Adaugă hreanul şi nişte piper negru, apoi pasează-le cu un blender vertical, pentru a obţine o pastă grosieră.
Intre timp, toarnă vinul roşu şi supa în tigaie, peste ceapa rămasă.
Combină amidonul cu 3 linguri de apă, adaugă această pastă în tigaie, împreună cu jeleul de coacăze şi amestecă sosul până când se îngroaşă.
Asezonează după gust şi lasă-l să fiarbă cel puţin 5 minute. Lasă-l să se răcească şi ţine-i la frigider până când urmează să-l serveşti.
Intinde 8 felii de prosciutto în 2 rânduri care se întrepătrund.
Intinde amestecul cu hrean pe ele şi presară ierburile uniform.
Aşază muşchiul de vită deasupra, acoperă capetele muşchiului cu ultimele 2 felii, apoi înveleşte strâns carnea cu feliile de prosciutto.
Ţine carnea la frigider până când urmează să o găteşti.
Scoate muşchiul din frigider cu cel puţin 30 de minute înainte de a-l da la cuptor. Incinge cuptorul la 220°C.
Pune carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-o 30-40 de minute, în funcţie de cât de bine făcută vrei să fie.
(Pentru a verifica asta, introdu în mijlocul ei un termometru digital – ar trebui să indice 50°C pentru carne în sânge, 55°C pentru mediu în sânge şi 60°C pentru mediu făcută.)
Lasă carnea deoparte 10-15 minute, apoi feliaz-o cu grijă, cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit şi serveşte-o cu sosul de vin.
Presară deasupra frunze suplimentare de cimbru.
Muschi de vita invelit in bacon cu aroma de cimbru
Pofta buna!