Orez pufos
PrinteazaOrez pufos din: orez thailandez, sare, apa.
- 600gr orez thailandez
- apa
- sare
Mod de preparare:
Pune 600g de orez thailandez într-o oală mare termorezistentă şi acoperă-l cu apă rece. Lasă-l să se înmoaie 30 de minute. Intre timp, încinge cuptorul la 200°C. Scurge orezul şi clăteşte-l în câteva rânduri de apă rece.
Adaugă 1 litru de apă (sau suficientă pentru a acoperi cu 1cm orezul) şi sare, dă-o în clocot, apoi acoperă oala bine cu un capac sau cu folie de aluminiu. Dă orezul la cuptor 25 de minute, până se umflă şi absoarbe apa.
Poţi să-l păstrezi fierbinte în cuptor, la temperatură mică, acoperit bine cu folie, cel puţin 1 oră. Dacă preferi, răceşte-l înainte de a-l da la cuptor, apoi ţine-l ia cuptor 45 de minute, într-un vas ceramic.