Tort cu rom si nuci
PrinteazaTort cu rom si nuci din: faina, zahar, coaja de lamaie, bicarbonat, rom, nuci, frisca, zahar vanilat.
- 500 g făină
- 250 g zahăr
- coajă de lămâie
- 1 vârf cuţit bicarbonat, dizolvat în rom
- câteva nuci pisate
Pentru cremă:
- 250 g frişcă
- zahăr vanilat
- câteva nuci pisate.
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul, cu ajutorul unui tel, până nu se mai simte zahărul. Amesteci compoziţia cu fâina, presărând câte puţină, adaugi romul amestecat cu bicarbonatul, coaja de lămâie rasă şi nucile pisate.
Frămânţi bine aluatul, îl înveleşti într-un şervet şi îl laşi la rece 3 zile.
După aceea tai aluatul în 7 bucăţi egale, din care întinzi 7 foi. Fiecare foaie o coci separat într-o formă upsă şi presărată cu făină. Pe măsură ce se toace fiecare foaie, o pui pe un fund de lemn şi o ungi cu cremă, apoi le aşezi pe un platou.
Crema o faci în ziua servirii. Amesteci uşor frişca bătută cu nucile pisate şi cu zahărul vanilat.
Pofta buna!