Tocanita cu taietei
PrinteazaTocanita cu taietei din: carne de manzat sau pui, ceapa, ulei, sare, piper, bulion, rosii decojite, zeama concentrata de legume, vin rosu, rozmarin, cuisoare, dafin, taietei.
- 750 g carne de manzat sau pui fara os
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lingura bulion
- 1 cutie rosii decojite (400 g)
- 200 ml zeama concentrata de legume
- 200 ml vin rosu
- 1 crenguta rozmarin
- 2 cuisoare
- 1 foaie de dafin
- 400 g taietei (lati)
Mod de preparare:
Se spala carnea, se zvanta si se taie bucati. Ceapa curatata se toaca marunt.
Se prajeste carnea in uleiul fierbinte pe foc iute, se condimenteaza, se adauga apoi ceapa, se lasa si ea 3 minute sa se prajeasca si se adauga bulionul, care se lasa pe foc circa un minut.
Se toarna deasupra rosiile decojite cu suc cu tot, zeama de legume si vinul, se incorporeaza mirodeniile si se lasa sa fiarba cu capac aproximativ 45 de minute, la foc mic.
Se fierb taieteii in apa cu sare, se gusta tocanita de sare si piper, se indeparteaza rozmarinul si foaia de dafin si se serveste fierbinte impreuna cu taieteii si, eventual, cu putin parmezan sau cascaval ras.
Pofta buna!
Taitei si carne, nu prea merge impreuna, nu este sanatos