Placinta dulce cu cuscus
PrinteazaPlacinta dulce cu cuscus din: faina, apa, branza de vaci, oua, cuscus, zahar, stafide, lamaie, portocala, ulei, otet, sare.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 375 ml apă
- un kilogram de brânză de vaci
- 5 ouă
- 150 g cuşcuş
- 200 g zahăr tos
- stafide
- o lămâie
- o portocală
- 3 linguri de ulei
- o lingură de oţet
- o linguriţă de sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Placinta dulce cu cuscus: Făina se cerne şi se pune într-un vas adânc. în mijloc se toarnă uleiul, apa călduţă, amestecată cu sarea şi oţetul.
Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu un castron şi se lasă deoparte timp de 15 minute la loc cald. Se împarte aluatul în bucăţi egale şi se întind pe rând foi subţiri.
Brânza se amestecă bine cu patru ouă, cuşcuş crud, stafidele, zahărul vanilinat, zahărul tos, coaja rasă de la lămâie şi portocală.
Se întinde o foaie de aluat într-o tavă, se pune compoziţie, din nou foaie şi compoziţie. Se procedează la fel până când se termină foile şi compoziţia.
Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc mediu. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă cinci minute, apoi se porţionează.
Se serveşte fierbinte sau rece, presărată cu zahăr pudră.
Poftă bună!
O sa fac si eu placinta cu cuscus