Paine de casa cu seminte de susan
PrinteazaPaine de casa cu seminte de susan din: faina de grau, faina alba, seminte de floarea-soarelui, seminte de susan, sare, drojdie, apa calda, ulei.
- 275 g făină de grâu
- 275 g făină albă
- 30 g seminţe de floarea-soarelui
- 30 g seminţe de susan
- 2 linguriţe cu sare
- 1 plic cu drojdie uscată
- 350 ml apă caldă
- 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele uscate într-un castron. Amestecă-le bine, apoi adaugă ulei şi apă caldă.
Amestecă cu lingura, apoi cu mâna, frământând bine. Coca ar trebui să fie destul de moale; adaugă mai multă apă, dacă este necesar.
Frământă pe o planşetă presărată cu făină timp de 10 minute, presărând făină, dacă aluatul este prea lipicios.
Lasă aluatul să crească în castron, la cald, acoperit cu un prosop, până îşi dublează dimensiunile.
Frământă-l din nou timp de 5 minute, apoi întinde-l pe lung şi pune-l într-o tavă de cozonac.
Crestează-l în partea de sus cu un cuţit ascuţit, apoi acoperă cu un prosop. Lasă-l la cald până când s-a dublat iarăşi în dimensiune.
Coace pâinea în cuptorul preîncălzit, la 220° C, timp de 10 minute, apoi redu temperatura la 180°C şi lasă să se coacă timp de 20 minute.
Paine de casa cu seminte de susan
Pofta buna!