Paine de casa cu morcov
PrinteazaPaine de casa cu morcov din: morcovi, faian neagra, faina alba, bicarbonat, praf de copt, fulgi de ovaz, oua, ulei, zahar brun.
Ingrediente:
- 4-6 morcovi
- 105 g făină neagră pentru pâine
- 105 g făină albă pentru prăjituri
- 2 g bicarbonat de sodiu
- 5 g praf de copt
- 60 g fulgi de ovăz + extra pentru ornat
- 3 ouă mari
- 130 ml ulei de floarea-soarelui
- 40 g zahăr brun
Mod de preparare:
Răzuie morcovii pe răzătoarea mică şi stoarce sucul rezultat. Răzuie suficient morcov astfel încât să obţii 250 g de morcov ras.
Amestecă făina cu bicarbonatul, praful de copt şi fulgii de ovăz. Adaugă sarea.
Bate repede ouăle cu uleiul. Amestecă-le cu zahărul şi morcovii. Toarnă amestecul în compoziţia de făină.
Amestecă încet, pentru a combina toate ingredientele.
Intinde umplutura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 1 oră.
Verifică dacă pâinea s-a copt, introducând un pai. Dacă acesta iese curat, înseamnă că este gata.
Paine de casa cu morcov
Pofta buna!