Cotlete de vitel cu sos de vin si patrunjel
PrinteazaCotlete de vitel cu sos de vin si patrunjel din: cotlete de viţel, ulei, patrunjel verde, vin alb, faina, zeamă de carne, sare, piper.
Ingrediente:
- 5 cotlete de viţel
- 2 linguri ulei
- pătrunjel verde
- 1/2 pahar vin alb
- 1 linguriţă făină
- zeamă de carne
- sare
- piper
Mod de preparare:
Iei cotletele, le speli, le usuci cu un prosop de hârtie, apoi le dai cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat mărunt. Pui carnea într-o tigaie foarte încinsă, adaugi grăsimea şi o rumeneşti pe ambele părţi, apoi le scoţi.
In sosul din tigaie pui linguriţa de făină, pe care o stingi imediat cu 2 linguri de zeamă de carne sau eu apă caldă şi vinul.
Laşi să mai dea în 2-3 clocote şi torni peste cotlete. Serveşti cotletele cu cartofi pai sau cu salată verde.
Pofta buna!