Cotlete de vitel cu sos de vin si patrunjel

Printeaza

Cotlete de vitel cu sos de vin si patrunjel din: cotlete de viţel, ulei, patrunjel verde, vin alb, faina, zeamă de carne, sare, piper.

Ingrediente:Cotlete de vitel cu sos de vin si patrunjel

  • 5 cotlete de viţel
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 linguriţă făină
  • zeamă de carne
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Iei cotletele, le speli, le usuci cu un prosop de hârtie, apoi le dai cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat mărunt. Pui carnea într-o tigaie foarte încinsă, adaugi grăsimea şi o rumeneşti pe ambele părţi, apoi le scoţi.

In sosul din tigaie pui linguriţa de făină, pe care o stingi imediat cu 2 linguri de zeamă de carne sau eu apă caldă şi vinul.

Laşi să mai dea în 2-3 clocote şi torni peste co­tlete. Serveşti cotletele cu cartofi pai sau cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.