Prajitura cu dulceata de zmeura
PrinteazaPrajitura cu dulceata de zmeura din: faina, unt, zahar pudra, pudra de migdale, esenta de rom, dulceata de zmeura, zahara glasat.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 65 g pudră de migdale
- 1 linguriţă esenţă de rom
- dulceaţă de zmeură
- zahăr glasat
Mod de preparare:
Faci un aluat din făină, unt, zahăr pudră, pudră de migdale şi esenţa de rom. Laşi puţin compoziţia să se liniştească, după care întinzi coca şi decupezi forme rotunde, cu diametrul de diferite dimensiuni 14, 3 şi 2 cm), cu ajutorul şabloanelor sau utilizând gura unor pahare.
Aşezi prăjiturelele pe o folie unsă cu unt sau ulei, pusă pe o tavă a cuptorului, la foc moale, până se . rumenesc uşor.
După ce se desprind de pe folie, le separi după dimensiuni şi le ungi cu dulceaţă, întâi pe o parte a formelor mici, aceeaşi care va fi aplicată prin presare în centrul formelor mijlocii.
Ungi apoi cu dulceaţă suprafaţa rămasă liberă a formelor mijlocii şi le lipeşti peste formele mari, tot la centru. Vei obţine un turnuleţ, peste care poţi presăra zahăr.
Pofta buna!