Curcan cu salată de broccoli și migdale – este o alegere sănătoasă și delicioasă pentru o masă echilibrată. Această rețetă combină carnea fragedă de curcan cu prospețimea și crocantul broccoli-ului, iar migdalele adaugă o textură interesantă și un plus de nutrienți. Este un preparat perfect pentru cei care doresc să adopte un stil de viață […]
Covrigi cu sirop de lamaie
PrinteazaCovrigi cu sirop de lamaie din: faina, sare, iaurt, colorant galben, unt topit, zahar pudra, ulei, zeama de la o lămâie, apa, zahar.
Ingrediente:
- 450 g făină
- un praf de sare
- 300 g iaurt
- 1 linguriţă colorant galben
- 1 linguriţă unt topit
- 2 linguri zahăr pudră
- 500 ml ulei
Pentru sirop:
- 250 g zahăr
- 100 ml apă
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Amesteci iaurtul cu făina, untul, zahărul pudră, colorantul şi sarea, până obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. Il ţii la rece două ore. Intr-o tigaie pui uleiul şi îl laşi să se încălzească.
Scoţi compoziţia de la frigider şi o pui într-un poş. Când vezi că s-a încins uleiul, începi să faci covrigi, direct în tigaie. Ii laşi să se rumenească frumos pe ambele părţi şi îi scoţi pe o farfurie acoperită cu şervete de bucătărie, li laşi să absoarbă surplusul de ulei.
Pentru sirop, pui zahărul cu apă într-un ibric pe foc şi laşi să fiarfeă până vei obţine un sirop gros ca mierea, iar la final adaugi zeama de lămâie.
După ce surplusul de ulei s-a tras, iei fiecare covrigei şi îl treci prin siropul răcit, după care îi poţi servi.
Pofta buna!
Salată de Rucola cu Parmezan și Roșii Uscate
Salată de Rucola cu Parmezan și Roșii Uscate – Rețeta Ideală pentru un Prânz Sănătos – este o combinație perfectă de prospețime, savoare și nutrienți. Această rețetă este ideală pentru cei care caută o masă rapidă, sănătoasă și delicioasă. Rucola aduce o notă picantă, roșiile uscate oferă un gust intens și dulceag, iar parmezanul adaugă […]