Gogosi bavareze umplute din: lapte, faina, drojdie, zahar, oua, unt, frisca, vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: un plic drojdie uscată 160 ml lapte 500 g făină 65 g zahăr tos 3 ouă 100 g unt un praf sare Pentru crema de vanilie: 360 ml lapte 100 g zahăr 35 g făină 4 gălbenuşuri 6 linguri frişca […]
Minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune
PrinteazaMinibavareze de capsuni cu ciocolata si alune din: smântână dulce, căpşuni bine coapte, zahăr, gelatină, ciocolată, alune de pădure, biscuiţi rotunzi, lapte.
- 200 ml smântână dulce
- 200 g căpşuni bine coapte
- 4 linguri zahăr
- 10 g gelatină
- 50 g ciocolată
- 200 g alune de pădure
- 6 biscuiţi rotunzi, cu diametrul egal cu al formelor
- 10 ml lapte
Mod de preparare:
Păstrezi câteva fructe pentru decor, iar restul le cureţi, le speli şi le mărunţeşti.
Fierbi 5 minute căpşunile cu zahărul, apoi le pasezi cu mixerul.
Le laşi să se răcorească, după care adaugi şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic.
Mixezi smântână rece, la viteză maximă, până obţii frişcă. O încorporezi în piureul de căpşuni.
Impărţi compoziţia în formele pentru minibavareze şi aşezi deasupra câte un biscuite. Păstrezi formele în frigider 2 ore.
Prăjeşti miezul alunelor în cuptor, apoi le mărunţeşti. Topeşti ciocolata la bain-marie, împreună cu laptele.
După 2 ore, răstorni minibavarezele pe un platou şi le serveşti decorate cu ciocolată şi alune, alături de bucăţi de căpşuni.
Minibavareze de capsuni cu ciocolata si alune
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogosi bavareze umplute
Briose bavareze cu merisoare si ciocolata amaruie
Briose bavareze cu merisoare si ciocolata amaruie din: faina, praf de copt, zahar, unt, coaja de lamaie, gem de merisoara, oua, zahar vanilat, ciocolata amaruie. Ingrediente: 300 g făină 1/2 plic praf de copt 150 g zahăr 200 g unt topit coaja rasă de la 1 lămâie 1 borcan gem de merişoare 3 ouă 1 […]
Pofta buna!