Somon la gratar cu sparanghel si lamaie
PrinteazaSomon la gratar cu sparanghel si lamaie din: file de somon proaspăt, sparanghel verde, ulei de măsline, sare, piper, lamaie, ceapa verde.
Ingrediente:
- 300 g file de somon proaspăt
- 6-7 fire de sparanghel verde
- 1 lingură ulei de măsline
- sare şi piper, după gust
- 1 lămâie
- codite de ceapă verde
Mod de preparare:
Speli somonul, îl usuci bine cu prosoape absorbante, îl condimentezi, după gust, cu sare şi piper şi îl frigi pe grătarul bine încins, 4-5 minute, pe fiecare parte.
Separat, speli sparanghelul, îl opăreşti în apă cu sare circa 3 minute, apoi îl strecori şi îl sotezi, 2 minute cu o lingură de ulei de măsline.
Serveşti somonul aşezat pe un pat de sparanghel, garnisit cu câteva rondele de ceapă verde şi felii de lămâie.
Somon la gratar cu sparanghel si lamaie
Pofta buna!
E bun somonul la gratar