Salata de fenicul si ridichi cu ulei de masline
PrinteazaSalata de fenicul si ridichi cu ulei de masline din: fenicul, ridichi, dressing din ulei de măsline si suc de lămâie.
Ingrediente:
- fenicul
- ridichi
- dressing din ulei de măsline si suc de lămâie
Mod de preparare:
Pentru aceasta salata se folosesc două părţi de fenicul şi o parte de ridichi. Ridichile spălaţi-le şi tăiaţi-le foarte fin.
Tăiaţi partea de sus şi codiţele feniculului. Indepărtaţi partea de jos a bulbului şi eliminaţi frunzele mai tari.
Tăiaţi bulbul pe jumătate şi apoi cât se poate de subţire, de la rădăcină spre vârf.
Puneţi ridichile şi feniculul într-un bol, acoperiţi cu apă rece şi adăugaţi şi nişte gheaţă. Aşteptaţi cel puţin 15 minute, pentru ca ridichile şi feniculul să devină crocante.
Strecuraţi, amestecaţi şi uscaţi, puneţi-le într-un bol şi adăugaţi un dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie.
Tocaţi tulpinile feniculului şi presăraţi-le pe deasupra. Merge foarte bine cu peşte la grătar.
Salata de fenicul si ridichi cu ulei de masline
Pofta buna!