Pui la tigaie cu sos de cimbru si patrunjel din: piept de pui, ulei de masline, cimbru, cartof dulce, broccoli, fasole verde, usturoi, lamaie.
Ingrediente:
1 piept de pui fără piele 1 lingură cu ulei de măsline câteva fire de cimbru 1 cartof dulce mic, curăţat şi tăiat în felii subţiri 100 g broccoli şi fasole verde Ingrediente sos:
1 căţel de usturoi mic, curăţat şi zdrobit 1 linguriţă cu frunze de cimbru proaspăt 1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat coaja şi zeama de la 1/2 lămâie 1 lingură cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Bate pieptul de pui cu un ciocan pentru şniţele până ajunge la o grosime de 1,5 cm.
Unge-l peste tot cu 1 linguriţă cu ulei de măsline şi condimentează-l cu sare, piper şi cimbru.
Incălzeşte o tigaie grill. Gateste carnea 3-4 minute pe fiecare parte. Las-o deoparte, acoperită cu folie.
Intre timp, unge feliile de cartofi cu restul de ulei şi frige-le pe grătar până când se înmoaie şi se înnegresc puţin, timp de 5 minute.
Intre timp pregăteşte sosul, mixând toate ingredientele.
Aranjează feliile de cartofi pe un platou fierbinte, alături de broccoli şi fasolea fierte.
Adaugă puiul şi toarnă sosul deasupra.
Presară puţin pătrunjel proaspăt.
Pui la tigaie cu sos de cimbru si patrunjel
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpe de pui cu fasole verde si usturoi din: pulpe de pui, fasole verde, ceapa, usturoi, miere, ulei, piper, mustar, sare, ardei iute, patrunjel. Ingrediente: 250 g fasole verde 2 linguri miere 2-3 căţei usturoi 1 ceapă sare boabe de muştar, după gust boabe de piper roşu 4 pulpe de pui 2 linguri ulei 2-3 […]
Budinca de pui cu cascaval din: piept de pui, morcovi, telina, cartofi, ceapa, dovlecel, ardei, oua, smantana, cascaval, sare, pesmet, verdeata. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 morcovi mari 1 ţelină mică 4 cartofi 2 cepe 1 dovlecel 3 ardei graşi 5 ouă 4 linguri de smântână 150 g caşcaval ras sare pesmet verdeaţă […]
Pofta buna!