Vinete cu sos de busuioc
PrinteazaVinete cu sos de busuioc din: vinete, usturoi, lamaie, patrunjel, busuioc, faina, ulei, ulei de masline, sare, piper.
- 4 vinete lungi si subtiri
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 6 fire de patrunjel
- 2 fire de busuioc
- 3 linguri de faina
- 250 ml untdelemn
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Turnati faina intr-o farfurie plata.Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop.Taiati-le transversal, in felii de marime egala o jumatate de centimetru.
Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie mare.Tavaliti feliile de vinete prin faina, apoi puneti-le pe rand in grasimea incinsa.
Intoarceti-le pe ambele parti, iar cand sunt gata, scoateti-le afara cu o furculita si asezati-le pe o hartie absorbanta, ca sa-si piarda prisosul de untdelemn.
Cand toate rondelele de vinete au fost prajite, asezati-le pe un platou.Stoarceti lamaia, amestecati sucul cu o lingurita de ulei de masline, cu usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt.
Bateti compozitia cu o furculita pana devine emulsie, apoi turnati-o peste rondelele de vinete.
Gustati de sare si de piper, apoi puneti platoul vreme de o ora la rece.
Pofta buna!