Vinete cu sos de busuioc

Printeaza

Vinete cu sos de busuioc din: vinete, usturoi, lamaie, patrunjel, busuioc, faina, ulei, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Vinete cu sos de busuioc

  • 4 vinete lungi si subtiri
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • 6 fire de patrunjel
  • 2 fire de busuioc
  • 3 linguri de faina
  • 250 ml untdelemn
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Turnati faina intr-o farfurie plata.Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un prosop.Taiati-le transversal, in felii de marime egala o jumatate de centimetru.

Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie mare.Tavaliti feliile de vinete prin faina, apoi puneti-le pe rand in grasimea incinsa.

Intoarceti-le pe ambele parti, iar cand sunt gata, scoateti-le afara cu o furculita si asezati-le pe o hartie absorbanta, ca sa-si piarda prisosul de untdelemn.

Cand toate rondelele de vinete au fost prajite, asezati-le pe un platou.Stoarceti lamaia, amestecati sucul cu o lingurita de ulei de masline, cu usturoiul curatat si dat pe razatoarea mica, cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt.

Bateti compozitia cu o furculita pana devine emulsie, apoi turnati-o peste rondelele de vinete.

Gustati de sare si de piper, apoi puneti platoul vreme de o ora la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.