Prajitura cu gem de caise, nuca si cacao
PrinteazaPrajitura cu gem de caise, nuca si cacao din: oua, zahar, faina, biscuiti, nuca, zahar praf, unt, rom, gen de caise, zahar, apa, cacao, unt.
- 6 ouă
- câte 6 linguri zahăr şi făină
Pentru cremă:
- 300 g biscuiţi
- 250 g nucă măcinată
- 200 g zahăr praf
- 200 g unt
- 50 ml rom
- 5-6 linguri gem de caise
Pentru glazură:
- 6 linguri zahăr
- câte 3 linguri apă şi cacao
- 50 g unt
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare, apoi adaugi câte o lingură cu zahăr şi baţi până se topeşte zahărul. Adaugi făină şi amesteci uşor de jos în sus, până omogenizezi compoziţia.
Tapetezi o tavă de 25×35 cm cu hârtie de copt, torni compoziţia şi o coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. înainte de a scoate din cuptor tava, faci proba cu scobitoarea.
Pentru cremă, freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi nucile, romul şi biscuiţii daţi prin maşina de măcinat nuci. Omogenizezi crema. După ce s-a răcit blatul, îl ungi cu un strat fin de gem de caise, apoi întinzi crema.
Pentru glazură, fierbi zahărul cu apa până se îngroaşă siropul, apoi adaugi pudra de cacao, amesteci energic şi iei vasul de pe foc. Pui untul, omogenizezi şi întinzi glazură caldă peste cremă. Porţionezi după 2 ore prăjitura rece, de la frigider.
Prajitura cu gem de caise, nuca si cacao
Pofta buna!