Prajitura cu gem de caise, nuca si cacao

Printeaza

Prajitura cu gem de caise, nuca si cacao din: oua, zahar, faina, biscuiti, nuca, zahar praf, unt, rom, gen de caise, zahar, apa, cacao, unt.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem_de_caise_nuca_si_cacao

  • 6 ouă
  • câte 6 lin­guri zahăr şi făină

Pentru cremă:

  • 300 g biscuiţi
  • 250 g nucă măcina­tă
  • 200 g zahăr praf
  • 200 g unt
  • 50 ml rom
  • 5-6 linguri gem de caise

Pentru glazură:

  • 6 linguri zahăr
  • câte 3 linguri apă şi cacao
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşuri­le spumă tare, cu un praf de sare, apoi adaugi câte o lingură cu zahăr şi baţi până se topeşte zahărul. Adaugi făină şi amesteci uşor de jos în sus, până omogenizezi compoziţia.

Tapetezi o tavă de 25×35 cm cu hârtie de copt, torni compoziţia şi o coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. înainte de a scoate din cuptor tava, faci proba cu scobi­toarea.

Pentru cremă, freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi nucile, romul şi biscuiţii daţi prin maşina de măcinat nuci. Omoge­nizezi crema. După ce s-a răcit blatul, îl ungi cu un strat fin de gem de caise, apoi întinzi crema.

Pentru glazură, fierbi zahărul cu apa până se îngroaşă siropul, apoi adaugi pudra de cacao, amesteci energic şi iei vasul de pe foc. Pui untul, omogenizezi şi întinzi gla­zură caldă peste cremă. Porţionezi după 2 ore pră­jitura rece, de la frigider.

Prajitura cu gem de caise, nuca si cacao

Prajitura_cu_gem_de_caise_nuca_si_cacao

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.