Tort de mere cu nuci si sirop de visine
PrinteazaTort de mere cu nuci si sirop de visine din: zahar, faina, oua, mere, nuci, sirop din dulceata de visien, unt, esenţă de vanilie, frisca.
- 400 g zahăr
- 120 g făină
- 3 ouă
- 9 mere
- 1 pahar nuci
- 4 linguri sirop din dulceaţă de vişine
- 50 g unt
Pentru sirop şi decor:
- 4 linguri zahăr
- 1 pahar apă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 500 g frişcă, pentru decor
Mod de preparare:
In cratiţa cu volumul de 2 1/2 litri, în care vei prepara tortul, caramelizezi la foc mic 200 g zahăr. Incepi să amesteci din primul punct în care cristalele se schimbă la culoare şi continui să amesteci până când se caramelizează toată cantitatea. lei cratiţa de pe foc şi, cu mare grijă, o înclini în toate direcţiile, până când tapetezi baza şi pereţii cu caramel.
Laşi caramelul să se întărească.
Mixezi gălbenuşurile cu 100 g zahăr. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul rămas. încorporezi în spumă gălbenuşurile şi făina, amestecând uşor, de jos în sus.
Cureţi merele de coajă şi le îndepărtezi caseta cu seminţe. Amesteci siropul cu nucile tăiate mare, cu cuţitul.
Ungi cu unt vasul tapetat cu caramel. Aşezi în el merele şi le umpli cu nuci. Torni aluatul şi coci 40-50 de minute, în cuptorul pre- încălzit, la foc mediu. Testezi dacă e gata, cu o scobitoare.
Faci un sirop din apă, zahăr, esenţa şi cojile de mere. Când tortul e gata, îl răstorni pe un platou. După ce s-a răcit, îl însiropezi şi îl decorezi cu frişcă.
Tort de mere cu nuci si sirop de visine
Pofta buna!