Tort diplomat cu kiwi si ananas
PrinteazaTort diplomat cu kiwi si ananas din: minipişcoturi, portocale, kiwi, lapte, frisca lichida, compot de ananas, zahar, oua, făină sau amidon, gelatină, esenţă de lămâie sau vanilie.
- 500 g minipişcoturi
- 2 portocale
- 3 kiwi
- 500 ml lapte
- 500 ml frişcă lichidă
- 1 cutie (700 g) compot de ananas
- 200 g zahăr
- 5 gălbenuşuri
- 2 linguri făină sau amidon
- 20 g gelatină
- 1 fiolă esenţă de lămâie sau vanilie
Mod de preparare:
Pui la fiert laptele. Mixezi gălbenuşurile împreună cu zahărul şi amidonul.
Când laptele începe să fiarbă, adaugi treptat gălbenuşurile şi amesteci încontinuu, până când crema se îngroaşă. Laşi crema să se răcească.
Hidratezi gelatina 10 minute în 100 ml apă, după care o topeşti la bain-marie.
O torni în fir subţire în crema cu gălbenuşuri şi o păstrezi în frigider până pregăteşti restul de ingrediente. Baţi frişca cu esenţa şi o încorporezi în crema cu gelatină.
Speli şi cureţi fructele proaspete. Scurgi ananasul. Tai cubuleţe toate fructele.
Intr-o formă cu baza detaşabilă, tapetată cu folie de plastic, aşezi pişcoturi trecute prin zeama de compot.
Pui în straturi cremă şi cubuleţe de fructe, până când le termini.
Ultimul strat va fi tot de minipişcoturi uşor umezite în zeamă de compot.
Acoperi cu folie şi laşi să se întărească în frigider, până a doua zi.
Pofta buna!