Tort diplomat cu kiwi si ananas

Printeaza

Tort diplomat cu kiwi si ananas din: minipişcoturi, portocale, kiwi, lapte, frisca lichida, com­pot de ananas, zahar, oua, făină sau amidon, gelatină, esenţă de lămâie sau vanilie.

Ingrediente:Tort diplomat cu kiwi si ananas

  • 500 g minipişcoturi
  • 2 portocale
  • 3 kiwi
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 cutie (700 g) com­pot de ananas
  • 200 g zahăr
  • 5 găl­benuşuri
  • 2 linguri făină sau amidon
  • 20 g gelatină
  • 1 fiolă esenţă de lămâie sau vanilie

Mod de preparare:

Pui la fiert laptele. Mixezi gălbenuşurile împreună cu zahărul şi amidonul.

Când laptele începe să fiarbă, adaugi treptat găl­benuşurile şi amesteci încontinuu, până când crema se îngroaşă. Laşi crema să se răcească.

Hidratezi gelatina 10 minu­te în 100 ml apă, după care o topeşti la bain-marie.

O torni în fir subţire în crema cu gălbenuşuri şi o păstrezi în frigider până pregăteşti restul de ingre­diente. Baţi frişca cu esenţa şi o încorporezi în crema cu gelatină. 

Speli şi cureţi fructele proaspete. Scurgi ananasul. Tai cubuleţe toate fructele.

Intr-o formă cu baza detaşabilă, tapetată cu folie de plastic, aşezi pişcoturi trecute prin zeama de compot.

Pui în straturi cremă şi cubuleţe de fruc­te, până când le termini.

Ultimul strat va fi tot de minipişcoturi uşor umezi­te în zeamă de compot.

Acoperi cu folie şi laşi să se întărească în frigider, până a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.