Arhar Dal – specialitate pakistaneza din: arhar dai, chilli roşii, praf de şofran, tamarind, sare. Ingrediente: 30 g arhar dal 12 chilii roşii întregi 2 linguriţe praf de şofran 4 g tamarind sare după gust Mod de preparare: Spălaţi dal-ul puneţi-l în cratiţă cu condimentele şi fierbeţi până se înmoaie, iar apa scade aproape complet. Luaţi […]
Mash Dal – specialitate pakistaneza
PrinteazaMash Dal – specialitate pakistaneza din: dai, năut, chili roşu, usturoi, ceapă, sare, ghimbir, ardei verzi, lămâie, frunze de coriandru sau frunze de mentă, garam maşala.
- 500 g dai
- 50 g năut
- 15 g chili roşu
- 1 căţel de usturoi
- 50 g de ceapă
- sare după gust
- 15 ghimbir
- 3 ardei verzi
- 1 lămâie medie
- 15 g frunze de coriandru sau 15 g frunze de mentă
- garam maşala, după gust
Mod de preparare:
Amestecaţi năut în dai şi înmuiaţi în apă peste noapte. Spălaţi-o dimineaţa, înlăturând cojile.
Scurgeţi apa şi în ea fierbeţi chili, usturoi, garam maşala şi ghimbir tăiat felii până când toate acestea se înmoaie.
Prăjiţi feliile de ceapă în unt şi adăugaţi dai în ele. Prăjiţi câteva minute, adăugând ghimbir, usturoi şi praf de chili.
Puneţi în farfurii, presăraţi ardei verde tăiat, frunze de mentă sau coriandru, zeamă de lămâie.
Mash Dal
Pofta buna!
poate iti place si:
Arhar Dal – specialitate pakistaneza
Cartofi Chapati – specialitate pakistaneza
Cartofi “Chapati” – specialitate pakistaneza din: cartofi noi, băţ de scorţişoară, usturoi, piper, seminţe de chimen, nucşoara, seminţe de coriandru, seminţe de rodii, unt sau ulei, făină, sare, praf de curyy. Ingrediente: 30 g cartofi noi 1 băţ de scorţişoară de 2,5 cm lungime 5 căţei de usturoi 15 boabe de piper un vârf de […]
Pofta buna!