Piept de pui cu ardei gras si busuioc
PrinteazaPiept de pui cu ardei gras si busuioc din: piept de pui, ardei gras rosu, busuioc, rosii, ulei de masline, parmezan, sare, piper, faina, smantana, pesmet, boia de ardei, ulei pentru prăjit.
- 1-2 piepţi de pui
- 1 ardei gras roşu
- 1 mână de frunze de busuioc
- 1 roşie
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 g parmezan ras
- sare
- piper măcinat
- făină
- 100 g smântână
- pesmet
- 1 linguriţă boia de ardei
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Pui în blender ardeiul, busuiocul şi roşia, în prealabil spălate şi tăiate.
Presari sare şi piper după gust, torni 2 linguri ulei de măsline şi mixezi până obţii un sos gros şi cât mai omogen.
Păstrezi 2 linguri din acest sos, iar în restul de sos adaugi un sfert din cantitatea de parmezan.
Cureţi pieptul de pui de oase şi piele şi crestezi fiecare jumătate în profunzime, astfel încât să obţii câte un buzunar.
Umpli aceste buzunare cu sos de legume şi caşcaval şi le prinzi cu scobitori, ca să nu se desfacă.
Amesteci într-un bol smântână şi sosul de legume rămas. In alt castron, amesteci restul de parmezan cu o cantitate egală de pesmet, măsurată în linguri şi 1 lingură cu boia.
Treci carnea prin făină, apoi prin amestecul de ardei şi smântână, iar la final prin amestecul de parmezan şi pesmet.
Prăjeşti, bucăţile în baie de ulei încins, pe ambele părţi.
Scoţi bucăţile de cordon rouge pe şervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.
Piept de pui cu ardei gras si busuioc
Pofta buna!