Ciorbă delicioasa cu carne de porc
PrinteazaO reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute si mamaliga.
- 800 g carne de porc
- 600 g fasole albă păstăi
- 500 g roşii
- 300 g ciuperci
- două conserve cu fasole roşie boabe
- usturoi
- două cepe
- un morcov
- ţelină
- pătrunjel
- doi ardei capia
- praz
- 250 ml borş
- ulei
- sare
- piper
- mărar
- ardei iute
- mămăligă
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi şi se taie în cubuleţe; morcovul, o jumătate de ţelină şi o rădăcină de pătrunjel se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Carnea de porc se taie în bucăţi mai mici, se spală şi se lasă într-un castron.
Se pun la fiert trei litri de apă, carnea de porc şi o lingură de sare. Se ia spuma de câte ori este nevoie, apoi se adaugă legumele tocate. Se lasă să fiarbă până când carnea este moale, se adaugă boabele de fasole scurse de apă, o jumătate de fir de praz şi ardeii capia tăiaţi în fâşii.
Se toarnă borşul, se condimentează cu sare şi cu piper şi se lasă să fiarbă încă 20 de minute. Cu zece minute înainte de a opri focul se adaugă ciupercile călite în uleiul de floarea-soarelui, cinci căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri şi mărar tocat. Se serveşte fierbinte cu ardei iute si mămăligă.
Ciorbă delicioasa cu carne de porc
Poftă bună!