Ficatei de pasare cu cartofi si varza
PrinteazaFicatei de pasare cu cartofi si varza din: cartofi, morcovi, sare, chimen, varza, ceapa, lapte, piper, ficatei, ulei, verdeata.
- 6 cartofi mijlocii
- 4-5 morcovi mici
- sare
- 2 lingurite chimen
- 300 g varza
- 2 cepe mici
- 200 ml lapte degresat
- piper proaspat macinat
- 200 g ficatei de pasare
- 3 linguri ulei
- verdeata (patrunjel, frunze de telina)
Mod de preparare:
Se curata de coaja cartofii si morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa cu sare si se lasa sa fiarba pana ce se-nmoaie.
Se scurg apa de fiert se pastreaza si se zdrobesc cu o furculita. Intr-o alta oala, se pune sa fiarba apa ramasa cu sare si chimen si cand clocoteste se introduce varza, se lasa intre 3-5 minute, apoi se scoate si se taie fasii.
Ceapa tocata marunt impreuna cu laptele se dau intr-un clocot, se amesteca cu fasiile de varza si piureul de cartofi si morcovi si se condimenteaza cu piper.
Se sareaza ficateii, se pipereaza si se prajesc 5 minute, la foc potrivit, intr-o jumatate de lingurita de ulei incins, intorcandu-i de cateva ori.
Se pun pe un platou incins ficateii si amestecul de cartofi si legume.In tigaie se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert cartofii si morcovii, se da in cateva clocote, se incorporeaza si uleiul ramas, iar sosul preparat se toarna peste ficatei.
Inainte de a-i servi, se presara cu verdeata tocata marunt.
Pofta buna!