Bruschete cu Avocado și Somon Afumat – Rețetă de Aperitiv Delicios și Elegant din: paine, avocado, somon afumat, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc. Bruschetele cu avocado și somon afumat sunt un aperitiv sofisticat, plin de arome proaspete și gusturi bogate. Această rețetă aduce împreună cremozitatea piureului de avocado, prospețimea […]
Aperitiv de cartofi cu branza si sunca
PrinteazaAperitiv de cartofi cu branza si sunca din: cartofi, sunca, ceapa rosie, telemea de oi, brânză proaspătă de vaci, smântână, salată verde, măsline negre, frunze de busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 8 cartofi
- 300 g şuncă
- 1/2 ceapă roşie
- 50 g telemea de oi
- 50 g brânză proaspătă de vaci
- 4 linguri smântână
- salată verde
- 6-7 măsline negre
- frunze de busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală foarte bine cartofii şi se fierb, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească.
Se taie cubuleţe 200 de grame de şuncă, se amestecă cu telemeaua şi cu brânza de vaci, iar la sfârşit cu smântână.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se crestează cartofii in patru (doar până la jumătate, fără a despărţi feliile) şi se umplu la mijloc cu compoziţia de brânză, şuncă şi smântână.
Deasupra se pun câteva feliuţe subţiri de şuncă, rondele de ceapă roşie şi frunze de busuioc verde.
Se servesc pe frunze de salată verde, garnisite cu măsline şi cu rondele de ceapă roşie.
Aperitiv de cartofi cu branza si sunca
Pofta buna!
poate iti place si:
Bruschete cu Avocado și Somon Afumat – Rețetă de Aperitiv Delicios și Elegant
Pofta buna!