Supa de cartofi cu ardei

Printeaza

Supa de cartofi cu ardei din: cartofi, ceapa, unt, sare, piper, chimen, boia, zeama zarzavat, ardei, paine, smantana.

Ingrediente :Supa de cartofi cu ardei

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 40 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1,2 l zeama de zarzavat
  • 2 ardei grasi rosii
  • 4 felii de paine prajita
  • 200 gr smantana acrisoara

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se taie mai intai in doua si pe urma felii.

Se calesc cartofii in 20 g de unt incins, apoi se adauga ceapa si condimentele si se mai lasa putin sa se dunstuiasca. Se toarna deasupra zeama de zarzavat.

Se curata ardeii de nervuri si seminte, se taie in doua, apoi fasii si se introduc in supa, care se mai lasa sa fiarba inca 10 minute. Se taie feliile de paine cubulete si se rumenesc intr-o tigaie in untul ramas, dupa care se scot si se pun deoparte.

Se scot din supa fasiile de ardei si circa 1/3 din bucatelele de cartofi, iar restul cartofilor se zdrobesc usor cu o furculita.

Se toarna inapoi ardeii si cartofii, se adauga smantana si painea rumenita si se gusta de sare si piper.

Inainte de-a o servi, peste supa se pot presara codite de ceapa verde taiate rondele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.