Chiftelute din peste cu crusta de migdale
PrinteazaChiftelute din peste cu crusta de migdale din: peste, zeama de lamaie, paine, frisca, ceapa, ulei, ou, sare, piper, migdale, unt.
- 600 g peste alb
- zeama si coaja rasa de la o lamaie
- 150 g paine
- 1/8 l frisca nebatuta (smantana)
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita ulei
- 1 ou
- 2 lingurite sare + piper
- 60 g migdale
- 40 g unt topit
Mod de preparare:
Se spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si se amesteca cu zeama si coaja rasa de lamaie. Feliile de paine fara coaja se taie cubulete si se inmoaie in frisca sau smantana.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins, pana ce devine sticloasa. Pestele se lasa putin sa se scurga si se marunteste in robotul de bucatarie.
Se amesteca piureul de peste si ceapa calita cu painea inmuiata, se incorporeaza oul, sarea si piperul si se framanta bine.
Din compozitia astfel preparata se fac chiftele (cu palmele umezite), se tavalesc prin stifturile de migdale si se prajesc, in untul topit si incins, cate 6 minute pe fiecare parte.
Se servesc fierbinti cu salata de cartofi.
Pofta buna!