Cartofi cu branza si marar in crusta de susan
PrinteazaCartofi cu branza si marar in crusta de susan din: cartofi, oua, faina, branza telemea, ulei, marar, patrunjel verde, coriandru uscat, susan, sare, piper, sfecla rosie, otet de mere, piper negru boabe, tarhon uscat, usturoi.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 2 oua
- 100 g faina
- 150 g branza telemea
- ulei pentru prajit
- marar
- patrunjel verde
- coriandru uscat
- 100 g susan
- sare
- piper
Pentru garnitura:
- 1 radacina de sfecla rosie
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri otet de mere
- 1/2 lingurita piper negru boabe
- 1 praf de tarhon uscat
- 1 catel de usturoi zdrobit
- sare
Mod de preparare:
Cured cartofii, ii speli, ii tai cuburi si ii fierbi in apa cu putina sare. Scurgi apa si zdrobesti cartofii.
Amesteci, intr-un castron mare, piureul de cartofi cu ouale, branza telemea rasa, faina, verdeata tocata, coriandru, sare si piper, dupa gust.
Framanti pana se obtine consistenta unui aluat.
Modelezi crochete cu lungimea de 6-7 cm, le tavalesti prin susan, apoi le rumenesti in ulei bine incins, pe toate partile.
Separat, fierbi sfecla, o tai cuburi sau felii subtiri si o amesteci cu ulei, ofet de mere, tarhon, piper boabe, usturoi zdrobit d sare.
Servesti salata alaturi de crochetele calde.
Cartofi cu branza si marar in crusta de susan
Pofta buna!