Vinul Finca Villacreces Pruno: Finca Villacreces Pruno este un vin roșu de excepție din regiunea Ribera del Duero, Spania. Recunoscut pentru finețea și echilibrul său, acest vin reflectă terroir-ul unic al regiunii și expertiza viticultorilor locali. Origini și Fondare Finca Villacreces se află în inima Ribera del Duero, pe o proprietate de 110 hectare situată […]
Peste cu cartofi la cuptor
PrinteazaPeste cu cartofi la cuptor din: cartofi, ulei de masline, seminte de chimen, file de cod sau merluciu, rosii, marar, sare, piper, otet balsamic.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguriţe cu seminţe de chimen
- 4 x 150 g file de cod sau merluciu
- 8 roşii, tăiate în sferturi
- câteva frunze de mărar proaspăt
- sare şi piper negru
- 1 lingură cu oţet balsamic + 2 linguri cu ulei de măsline, amestecate, pentru a servi
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o oală cu apă sărată şi fierbe-i timp de 10 minute. Lasă-i să se răcească puţin, apoi taie-i în jumătate sau în felii.
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Incălzeşte în cuptor o tavă pentru friptură. Pune în tavă 2 linguri cu ulei, cartofii şi seminţele de chimen. Lasă să se coacă 10 minute.
Unge peştele cu uleiul rămas. Presară în tavă roşiile şi mărarul şi amestecă-le cu cartofii.
Aşază peştele deasupra şi coace timp de 8-10 minute, până când peştele s-a pătruns suficient. Asezonează bine şi serveşte cu amestecul de ulei şi oţet balsamic.
Peste cu cartofi la cuptor
Pofta buna!