Dovlecei umpluti cu piept de pui si cascaval
PrinteazaDovlecei umpluti cu piept de pui si cascaval din: dovlecei, piept de pui, orez, parmezan sau caşcaval, morocov, ceapa, suc de rosii, apa, patrunjel, sare, piper, iaurt sau smantana.
- 2 dovlecei mari
- 400-500 g piept de pui tocat
- 1 lingură orez
- 1 lingură parmezan/caşcaval ras
- 1 morcov ras
- 1 ceapă tocată mărunt
- 300 g suc de roşii
- 1 cană de apă
- pătrunjel
- sare
- piper
- iaurt/smăntănă
Mod de preparare:
Spălăm foarte bine dovleceii şi apoi îi ştergem cu un şervet de bumbac sau un şerveţel absorbant.
Tăiem capetele dovleceilor după care îi tăiem în bucăţi de 4-5 cm (înainte de a-i tăia măsuraţi tava în care îi veţi coace ca să nu fie mai înalţi decât tava).
Scobim cu o lingură miezul având grijă să lăsăm partea inferioară intactă. Nu aruncăm miezul pentru că îl folosim pentru sos.
Cu un cuţit tăiem şuviţe de coajă din loc în loc. Pudrăm interiorul dovleceilor cu puţină sare astfel încât să piardă apa în exces şi să rămână intacţi chiar şi după coacere şi îi lăsăm pe un fund de lemn până pregătim carnea.
Amestecăm carnea tocată cu orezul bine spălat şi uscat, sarea, piperul, parmezanul sau caşcavalul ras, ceapa şi morcovul tocate mărunt şi pătrunjelul.
Umplem dovleceii cu amestecul de carne şi îi punem într-o tavă unsă cu ulei de măsline.
Mixăm miezul dovleceilor amestecat cu sucul de roşii, o cană de apă, puţin pătrunjel tocat, sare şi piper.
Turnăm sosul peste dovlecei. Ii băgăm la 180 grade, cuptor preîncălzit, pentru 1 oră.
Din când în când stropim dovleceii cu puţin sos din tavă ca să nu se ardă. Ii servim cu smântână sau iaurt.
Dovlecei umpluti cu piept de pui si cascaval
Pofta buna!