Muraturi asortate si crocante din: morcovi, verze creţe, conopida, napi, rădăcină de ţelină, rădăcină de pătrunjel, usturoi, crenguţe de cimbru, oregano, frunze de dafin, seminţe de coriandru, şofran, boia iute de ardei, sare, zahăr, apă, oţet, ulei de măsline, boabe de muştar, boabe de piper, conservant.
Ingrediente:
2 kg morcovi
3 verze creţe
3 conopide
2 kg napi
1 kg rădăcină de ţelină
1 kg rădăcină de pătrunjel
2 căpăţâni de usturoi
4 crenguţe de cimbru
4 linguriţe de oregano
frunze de dafin
5 linguriţe seminţe de coriandru
şofran
4 linguriţe de boia iute de ardei
6 linguri de sare
150 g de zahăr
5 litri de apă
500 ml oţet
6 linguri ulei de măsline
boabe de muştar
boabe de piper
2 plicuri conservant
Mod de preparare:
Legumele le tai fâşii sau rondele, după preferinţă.
Separat fierbi saramura cu condimentele, conform instrucţiunilor de pe plicul de conservant, aşezi legumele in borcane şi torni lichidul fierbinte peste legumele uşor presate.
Borcanele se sigilează şi se ţin într-un spaţiu întunecos şi răcoros.
Reteta muraturi asortate din: gogonele, castraveti, ardei, conopida, morcovi, pepeni, usturoi, hrean, boabe de mustar, marar. Ingrediente: pătlăgele verzi gogonele verzi castraveţi ardei graşi lungi doi-trei pepenaşi micii morcovi conopidă usturoi hrean boabe de muştar câteva frunze de vişin şi ţelină mărar uscat Mod de preparare: Se aleg, în proporţiile dorite (de regulă, trei […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte bune muraturile