Banitsa – placinta bulgareasca

Printeaza

Banitsa – placinta bulgareasca din: făină, oua, drojdie, lapte, unt, branza feta, zahar, sare.

Ingrediente:Banitsa_placinta_bulgareasca

  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt
  • 300 g brânză feta
  • 1 linguriţă cu zahăr
  •  sare

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • lapte

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia, puţin lapte călduţ, zahăr şi sare. Lasă la cald 10-15 minute.Adaugă făina, untul topit, laptele şi ouăle. Frământă şi lasă să crească puţin.

Intinde foi de grosime potrivită, presară brânză feta şi dă-le formă de suluri. Aşază sulurile sub formă de cerc într-o tavă unsă.

Unge cu gălbenuş bătut cu puţin lapte. Coace la cuptor, 30-45 de minute.

Banitsa – placinta bulgareasca

Banitsa_placinta_bulgareasca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.