Cea mai simpla paine fara framantare
PrinteazaCea mai simpla paine fara framantare din: faina, apa, ulei, zahar, sare, drojdie.
- 400 g făină
- 250 ml apă
- 4 linguri ulei
- 7 g zahăr
- 7 g sare
- 7 g drojdie
Mod de preparare:
Se cerne bine făina, după care se pune într-un castron şi se amestecă cu drojdia.
Se adaugă apa călduţă, uleiul, sarea şi zahărul şi se amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează şi devine un aluat compact.
Se acoperă castronul cu un prosop de bucătărie şi se aşază într-un loc călduros. Se lasă să stea aproximativ 30-40 de minute.
După ce a crescut, se presară făină pe masa de lucru, se răstoarnă aluatul şi i se dă o formă, în funcţie de preferinţele fiecăruia.
Se unge o tavă cu puţin ulei sau se acoperă cu hârtie de copt şi se pune aluatul în ea.
Se mai lasă să crească timp de 30 de minute. După ce a crescut aluatul, se bagă tava în cuptorul încins.
Se lasă până ce pâinea se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!