Minitarta cu struguri, pere si branza

Printeaza

Minitarta cu struguri, pere si branza din: făină, unt, zahăr tos, ou, lămâie, por­tocală, sare, pere, amidon alimentar, pistile de şofran, brânză de vaci, struguri.

 

Ingrediente:Minitarta_cu_struguri_pere_si_branza

  • 180 g făină
  • 120 g unt
  • 120 g zahăr tos
  • un ou
  • o lămâie
  • o por­tocală
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pere
  • o lingură cu amidon alimentar
  • câteva pistile de şofran
  • 200 g brânză de vaci
  • 500 g struguri

 

 

Mod de preparare:

Untul moale se pune într-un bol împreună cu sarea, 60 g zahăr tos, oul, suc şi coajă rasă de la jumătate de lămâie.

Se mixează două minute, apoi se adaugă făina treptat şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios.

Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.

Sucul de lămâie se toarnă peste perele curăţate de coajă şi tăiate bucăţele. Se pun într-o oală cu puţină apă, restul de zahăr tos, şofranul şi se fierb până se înmoaie.

Se pasează, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă, se amestecă şi se ţin pe foc până se încheagă compoziţia.

Se toarnă peste brânza de vaci, se mixează, apoi se lasă la răcit.

Aluatul se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele, se pun în forme de tartă unse cu unt, se înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi se coc 15 minute.

Când s-au răcit se umplu cu cremă, se aşază deasupra boabele de struguri întregi sau tăiate în jumătăţi şi se introduc la rece minimum două ore.

Minitarta cu struguri, pere si branza

Minitarta_cu_struguri_pere_si_branza

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.