Minitarta cu struguri, pere si branza
PrinteazaMinitarta cu struguri, pere si branza din: făină, unt, zahăr tos, ou, lămâie, portocală, sare, pere, amidon alimentar, pistile de şofran, brânză de vaci, struguri.
- 180 g făină
- 120 g unt
- 120 g zahăr tos
- un ou
- o lămâie
- o portocală
- un sfert de linguriţă cu sare
- două pere
- o lingură cu amidon alimentar
- câteva pistile de şofran
- 200 g brânză de vaci
- 500 g struguri
Mod de preparare:
Untul moale se pune într-un bol împreună cu sarea, 60 g zahăr tos, oul, suc şi coajă rasă de la jumătate de lămâie.
Se mixează două minute, apoi se adaugă făina treptat şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Sucul de lămâie se toarnă peste perele curăţate de coajă şi tăiate bucăţele. Se pun într-o oală cu puţină apă, restul de zahăr tos, şofranul şi se fierb până se înmoaie.
Se pasează, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă, se amestecă şi se ţin pe foc până se încheagă compoziţia.
Se toarnă peste brânza de vaci, se mixează, apoi se lasă la răcit.
Aluatul se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele, se pun în forme de tartă unse cu unt, se înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi se coc 15 minute.
Când s-au răcit se umplu cu cremă, se aşază deasupra boabele de struguri întregi sau tăiate în jumătăţi şi se introduc la rece minimum două ore.
Minitarta cu struguri, pere si branza
Pofta buna!