Supa toscana de ceapa cu bacon

Printeaza

Supa toscana de ceapa cu bacon din: morcovi, ţelină, ceapa, antricot, bacon, cârnaţi cu usturoi, ulei, condimente de supă, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Supa_toscana_de_ceapa_cu_bacon

  • 2 morcovi
  • 1 legătură ţelină
  • 3 cepe mari
  • 500 g antricot
  • 50 g bacon
  • 50 g cârnaţi cu usturoi
  • 4 linguri ulei
  • condimente de supă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt pentru decor

Mod de preparare:

Se spală morcovii şi ţelina, se curăţă o ceapă şi se pun toate într-o oală, alături de antricot. Se adaugă 1,5 litri de apă şi se fierbe totul timp de 40 de minute.

Se curăţă ceapa rămasă şi se taie solzişori. Se taie baconul şi cârnaţii în bucăţi mici, se pun într-o tigaie şi se călesc 3 minute în uleiul încins. Se adaugă ceapa şi se mai lasă puţin pe foc.

Se strecoară supa într-o oală şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă compoziţia de bacon, se dă în­tr-un clocot, apoi se mai lasă pe foc 45 de minute, la foc mic.

Se curăţă carnea de pe os şi se toacă, cu tot cu legu­me, în bucăţi mei. Se pun toate în supă şi se mai fierbe 5 minute. Se decorează cu pătrunjel verde.

Supa toscana de ceapa cu bacon

Supa_toscana_de_ceapa_cu_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.