Chiftele cu sos rosu si usturoi
PrinteazaChiftele cu sos rosu si usturoi din: carne tocata de vita, ceapa, ou, faina, sare, piper, pătrunjel verde, marar, usturoi, suc de roşii, supă de carne sau de legume, tarhon proaspăt, ulei.
- carne de vită, tocată
- 1 ceapă
- ouă
- făină
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- mărar
Pentru sos:
- 2 căţei de usturoi
- suc de roşii
- sare
- piper
- puţină supă caldă de carne sau de legume
- tarhon proaspăt
- ulei
Mod de preparare:
Chiftelele se pregătesc din carne de vită, tocată, amestecată bine cu o ceapă dată prin râzătoare, ouă, făină, sare, piper şi, dacă se doreşte, puţin pătrunjel verde şi mărar, tocat foarte mărunt.
Cu mâinile ude, ca să nu se lipească aluatul de chiftele, se modelează rotunde şi nu prea mari şi se prăjesc în ulei fierbinte, cu grijă să nu se facă prea brune.
Se pun la scurs pe o farfurie cu hârtie absorbantă. Intre timp se pregăteşte sosul. In ulei fierbinte se rumenesc doi căţei de usturoi, nedescojiţi.
Când cămaşa lor s-a făcut maronie, se scot (înseamnă că şi-au lăsat tot gustul bun în ulei, nu şi arsenicul care arde stomacul).
Apoi se toarnă suc de roşii, se adaugă sare, piper, puţină supă caldă de carne sau de legume (se poate şi doar cu apă caldă).
Se pun chifteluţele în această marinadă (unii adaugă şi puţină zeamă de lămâie) şi se lasă să fiarbă împreună până scade sosul suficient.
Cu câteva minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă tarhon proaspăt, tăiat mărunt.
Chiftele cu sos rosu si usturoi
Pofta buna!