Ciuperci cu praz la cuptor din: ciuperci, sunca, praz, unt, cascaval, ulei de masline, sare, piper, oregano. Ingrediente: 20 de ciuperci champignon (1 kg) potrivite ca mărime 100 g şuncă 50 g praz 50 g unt 50 g caşcaval 2 linguri ulei de măsline sare piper oregano Mod de preparare: Speli ciupercile şi le […]
Ciuperci conservate cu masline si chimen
PrinteazaCiuperci conservate cu masline si chimen din: ciuperci, masline verzi, otet, sare, chimen, cimbru, foaie de dafin, coaja de lamaie.
- 1,5 kg ciuperci
- 150 g masline verzi
- 750 ml otet
- sare
- 1/2 lingurita chimen
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Se spală ciupercile şi se usucă pe un prosop de hârtie. Se taie codiţele, apoi se fierb pălăriile în apă sărată, timp de 7 minute. Se scurg bine de apă.
Intre timp se prepară marinata: se fierb 750 ml de oţet cu 250 ml apă, se adaugă trei linguriţe de sare, chimenul, puţin cimbru, foaia de dafin şi coaja rasă de lămâie.
Se fierbe la foc mic timp de 5 minute, amestecând continuu, după care se scurg de zeamă şi se lasă să se răcească. Se pun în strecurătoare şi măslinele.
Se spală bine borcanele şi capacele. Se împart ciupercile în borcane, adăugând, alternativ şi măslinele (pot fi adăugate şi câteva feliuţe de morcovi).
Se toarnă marinata în borcane şi se închid cu capacele.
Ciuperci conservate cu masline si chimen
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciuperci umplute la cuptor cu verdeata
Ciuperci umplute la cuptor cu verdeata din: ciuperci, marar, patrunjel, ulei de masline, cascaval sau mozzarella, sare, piper. Ingrediente: câteva ciuperci mari (4 ciuperci de persoană) mărar şi pătrunjel verde ulei de măsline extravirgin caşcaval sau mozzarella sare piper Mod de preparare: Rupi codiţele şi decojeşti ciupercile. Speli ciupercile şi codiţele, iar după aceea […]
Pofta buna!