Mustar din legume cu ardei capia si rosii
PrinteazaMustar din legume cu ardei capia si rosii din: ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, ardei iuti, otet, seminte de mustar, ulei, scortisoara, boia, cuisoare, amidon.
- 2 kg ardei capia
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 150 g zahar
- 2 linguri sare
- 2 ardei iuti
- 2 linguri otet
- 1 lingura ulei
- 1 lingura seminte de mustar
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1 lingura boia
- 5 cuisoare
- 2 linguri amidon
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se taie jumătăţi, se scot seminţele şi se taie bucăţele.
Se taie roşiile spălate în sferturi şi ceapa curăţată, în bucăţele mici. Se toacă mărunt usturoiul curătat.
Se pun toate legumele într-o cratiţă mare, se adaugă zahărul, sarea, oţetul, uleiul, seminţele de muştar, scorţişoara măcinată, boiaua şi cuişoarele.
Se lasă pe foc până dă într-un clocot, apoi se mai lasă până când legumele sunt moi.
Se scot cuişoarele, se lasă compoziţia să se răcească puţin, apoi se dă prin blender.
Se pune din nou la fiert şi se adaugă amidonul amestecat cu putină apă.
Se pune compoziţia fierbinte în borcane curate, se acoperă cu capac, se întorc cu susul în jos şi se lasă să se răcească complet.
Se poate servi cu fripturi.
Mustar din legume cu ardei capia si rosii
Pofta buna!