Ghiveci de legume cu boia si verdeata
PrinteazaGhiveci de legume cu boia si verdeata din: fasole păstăi, gogosar, dovlecel, morcov, usturoi, ulei, piper boabe si macinat, sare, boia dulce si iute, verdeaţă
- fasole păstăi
- 1 gogoşar mare
- dovlecel
- morcov
- usturoi
- ulei
- piper boabe şi măcinat
- sare
- boia dulce şi iute
- verdeaţă (cantităţile sunt în funcţie de plăcerea şi de necesarul fiecărei familii).
Mod de preparare:
Tai pe lungime păstăile de fasole şi le rupi în bucăţi de 5-6 cm. Le opăreşti timp de 10 minute, în apă cu sare, după care le mai laşi în apă 10 minute, apoi le strecori.
Intr-o tigaie pui 4 linguri ulei şi o dai la foc mic. Tai rondele 2-3 căţei de usturoi şi le adaugi In tigaie.
Odată cu usturoiul pui fasolea şi condimentezi cu sare, piper măcinat, boia dulce şi boia iute.
Amesteci uşor la început legumele şi le laşi pe foc mediu spre mic, timp de 10 minute.
Intre timp, scuturi tigaia pentru ca toate legumele să fie pătrunse de arome şi să se călească uniform.
Dai tigaia deoparte şi o acoperi cujjn capac. Pui o altă tigaie la foc mic, adaugi 3 linguri ulei (sau mai multe), 2-3 căţei de usturoi tăiaţi rondele şi morcovul tăiat tot rondele.
Laşi să dea în fiert 5 minute, apoi adaugi dovlecelul tăiat cuburi şi laşi să mai dea în fiert 5 minute, apoi adaugi gogoşarul tăiat fideluţă.
Condimentezi cu sare, piper boabe, boia dulce şi iute şi amesteci încet toate legumele.
Laşi să se rumenească binişor, la foc mediu spre mare, dar fără să umbli cu lingura, doar scuturi tigaia.
Ungi un vas pentru cuptor cu câteva linguri de ulei, pui legumele din ambele tigăi fără să le amesteci, iar deasupra acoperi cu o folie de aluminiu.
Dai vasul la cuptorul încins pentru 5-6 minute, după care iei folia şi mai laşi în cuptor până se rumenesc uşor legumele.
Serveşti ghiveciul de legume cu verdeaţă proaspătă tocată mărunt şi presărată deasupra sau cu mujdei de usturoi.
Poţi folosi şi alte legume.
Pofta buna!