Minitort cu crema de caise

Printeaza

Minitort cu crema de caise din: caise, foitaj, branza de vaci, frisca, unt, zahar, galbenus, migdale, esenta de vanilie, amidon, menta, compot de caise.

Ingrediente:

  • 500 g caise
  • un pachet de foitaj
  • 300 g brânză de vaci
  • 150 ml frişcă
  • 40 g unt
  • 60 g zahăr tos
  • zahăr brun
  • un gălbenaş
  • esenţă de vanilie
  • 50 g migdale
  • o lingură de amidon
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • mentă
  • compot de caise

 

Mod de preparare:

Minitort cu crema de caise: Foitajul dezgheţat se taie în bastonaşe. Se crestează cu un cuţit forme diferite, se pre­sară zahăr brun şi se aşază în tava unsă cu unt. Se coc la foc mediu. Jumătate din cantitatea de caise se pasează.

Se pun la bain-marie zahărul tos, untul, gălbenuşul, două linguriţe de esenţă de vanilie, caisele pasate şi amidonul dizolvat. Se fierbe până când s-a îngroşat.

Când s-a răcit se încorporează brânza de vaci şi frişca. Se presară zahăr vanilinat, migdale şi imentă tocată. Se serveşte rece, cu com­pot de caise.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.