Caperele, acele mici dar intens aromate muguri de flori, au fost apreciate pentru gustul lor unic încă din antichitate. Istoria: Caperele au fost menționate pentru prima dată în documentele istorice ale Greciei antice, datând de peste 3000 de ani. Există referințe la […]
Minitort cu crema de caise
PrinteazaMinitort cu crema de caise din: caise, foitaj, branza de vaci, frisca, unt, zahar, galbenus, migdale, esenta de vanilie, amidon, menta, compot de caise.
Ingrediente:
- 500 g caise
- un pachet de foitaj
- 300 g brânză de vaci
- 150 ml frişcă
- 40 g unt
- 60 g zahăr tos
- zahăr brun
- un gălbenaş
- esenţă de vanilie
- 50 g migdale
- o lingură de amidon
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- mentă
- compot de caise
Mod de preparare:
Minitort cu crema de caise: Foitajul dezgheţat se taie în bastonaşe. Se crestează cu un cuţit forme diferite, se presară zahăr brun şi se aşază în tava unsă cu unt. Se coc la foc mediu. Jumătate din cantitatea de caise se pasează.
Se pun la bain-marie zahărul tos, untul, gălbenuşul, două linguriţe de esenţă de vanilie, caisele pasate şi amidonul dizolvat. Se fierbe până când s-a îngroşat.
Când s-a răcit se încorporează brânza de vaci şi frişca. Se presară zahăr vanilinat, migdale şi imentă tocată. Se serveşte rece, cu compot de caise.
Poftă bună!
Piept de Rață la Grătar cu Sos de Rodii – O Delicatesă Culinară Plină de Arome
piept de rata, rodiim miere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, frunze de menta. Pieptul de rață la grătar cu sos de rodii este o rețetă gourmet care aduce în prim-plan gustul bogat al cărnii de rață și […]