Amandine cu prune
PrinteazaAmandine cu prune din: prune, migdale, unt, zahar, oua.
Ingrediente :
- 400 g prune (ringlote)
- 100 g samburi de migdale intregi
- 120 g unt
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii.
Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un castron si amestecati-l cu pudra de migdale si cu zaharul, pana ce obtineti o crema omogena.
Incorporati apoi ouale, unul cate unul, batand compozitia cu telul. Ungeti cu unt patru forme mici de tarta si asezati prunele cu taietura in sus.
Turnati peste ele crema de migdale si bagati-le 20 de minute la cuptor. Amandinele trebuie sa fie rumenite uniform.
Se servesc caldute.
Pofta buna!