Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra

Printeaza

Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra din: dovlecei, oua, ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, busuioc uscat sau proaspăt, marar, unt, smântână, pesmet, brânză de capră.

Ingrediente:Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra

  • 1 kg dovlecei
  • 3 ouă mari
  • 300 g ciuperci
  • 3 cepe mari
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat sau proaspăt
  • mărar
  • 100 g unt
  • 3 linguri smântână
  • 100 g pesmet
  • 300 g brânză de capră

Pentru topping:

  • 2 ouă
  • 150 ml smântână

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi sărezi şi îi laşi deoparte 30 de minute, după care îi scurgi de apă. Ceapa to­cată mărunt o căleşti în unt, apoi adaugi ciupercile tăiate fin şi sotezi 3-4 minute. Ore­zul îl fierbi şi îl laşi la răcit.

Toate celelalte ingrediente (dovlecei, orez, brânză, ouă, verdeaţă, smântână şi pesmet) le amesteci cu compoziţia de ceapă şi ciuperci.

Ungi 2 tăvi de co­zonac cu puţin unt, răstorni compoziţia, iar pe dea­supra torni amestecul din cele 2 ouă şi smântână.

Laşi la cuptor 45-50 de minute. Poţi servi preparatul cald sau rece, după cum doreşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.