Rulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra
PrinteazaRulada cu orez, ciuperci, dovlecei si branza de capra din: dovlecei, oua, ciuperci, ceapa, orez, sare, piper, busuioc uscat sau proaspăt, marar, unt, smântână, pesmet, brânză de capră.
- 1 kg dovlecei
- 3 ouă mari
- 300 g ciuperci
- 3 cepe mari
- 100 g orez
- sare
- piper
- busuioc uscat sau proaspăt
- mărar
- 100 g unt
- 3 linguri smântână
- 100 g pesmet
- 300 g brânză de capră
Pentru topping:
- 2 ouă
- 150 ml smântână
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi sărezi şi îi laşi deoparte 30 de minute, după care îi scurgi de apă. Ceapa tocată mărunt o căleşti în unt, apoi adaugi ciupercile tăiate fin şi sotezi 3-4 minute. Orezul îl fierbi şi îl laşi la răcit.
Toate celelalte ingrediente (dovlecei, orez, brânză, ouă, verdeaţă, smântână şi pesmet) le amesteci cu compoziţia de ceapă şi ciuperci.
Ungi 2 tăvi de cozonac cu puţin unt, răstorni compoziţia, iar pe deasupra torni amestecul din cele 2 ouă şi smântână.
Laşi la cuptor 45-50 de minute. Poţi servi preparatul cald sau rece, după cum doreşti.
Pofta buna!