Fursecuri cu unt si ciocolata
PrinteazaFursecuri cu unt si cicolata din: făină, praf de copt, unt, margarina, oua, zahar tos, zahar vanilat, coaja de lamaie, ciocolată menaj.
- 500 g făină
- 1 plic de praf de copt
- 100 g unt
- 150 g margarină
- 2 gălbenuşuri
- 200 g zahăr tos
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură coajă de lămâie
- 100 g ciocolată menaj pentru ornat
Mod de preparare:
Freci untul cu margarina, zahărul, zahărul vanilaf, coaja de lămâie şi gălbenuşurile. Adaugi to.ată făina deodată, praful de copt şi amesteci cu furculiţa de jos în sus.
Nu frământa fursecurile cu mâna, deoarece untul nu trebuie să se topească, ci numai să se îmbibe cu făina.
Aluatul astfel format îl laşi o oră la rece, apoi îl treci prin forma de fursecuri. Aşezi fursecurile în tavă, pe hârtie de copt, la distanţă 2 cm între ele, deoarece cresc, la copt.
Laşi să se răcească şi le acoperi cu glazură de ciocolată sau le pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!