Supa de morcovi cu aroma de anason
PrinteazaSupa de morcovi cu aroma de anason din: unt, ceapa, cimbru, anason, stelat, dafin, usturoi, morcovi, supa de legume, sare, piper.
- 3 linguri unt
- 2 cepe
- 6 fire cimbru
- 5 bucăţi anason stelat
- 2 foi de dafin
- 1 căţel de usturoi
- 1 kg morcovi curăţaţi
- 1 l supă de legume
- sare, piper
Mod de preparare:
Se topeşte untul şi se adaugă ceapa şi usturoiul tocate; se condimentează cu cimbru, anason stelat, foi de dafin şi se prăjesc 5 min.
Se adaugă morcovii raşî şi se toarnă supă.
Se acoperă cu un capac şi se dau în clocot. Se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 20 min.
Se scot din supă cimbrul, foile de dafin şi anasonul şi supa se pasează la blender; se sărează şi se piperează.
Supa de morcovi cu aroma de anason
Pofta buna!