Fasole verde cu usturoi si rosii
PrinteazaFasole verde cu usturoi si rosii din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, patrunjel, piper, sare, boia,
Ingrediente:
- 400 g fasole verde
- 250 g roşii
- 1 ceapă
- 6 căţei usturoi
- 50 ml ulei
- 30 g pesmet
- pătrunjel
- piper
- sare
- boia
Mod de preparare:
Fasolea verde o treci sub un jet de apă rece şi o pui la scurs. Ceapa o tai mărunt, o căleşti în ulei circa 2 minute, după care adaugi usturoiul tocat mărunt şi apoi fasolea, cu care o amesteci.
Intr-un vas termorezistent aşezi jumătate din cantitatea de fasole, peste aceasta pui jumătate din cantitatea de roşii tăiate în felii de 2 cm grosime, apoi presari jumătate din cantitatea de pesmet, pătrunjel şi puţină sare.
Urmează apoi restul de fasole, roşii şi toate celelalte, la final condimentezi cu piper şi boia şi stropeşti cu o lingură de ulei.
Introduci vasul în cuptor pentru circa 20 de minute, ca să fiarbă roşiile şi să se formeze sosul.
Serveşti preparatul cald, drept garnitură la fripturi.
Pofta buna!