Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors
PrinteazaCiorba de porc cu dovlecel, morcov si bors din: oase cu carne, dovlecel, morcovi, ardei gras, telina, fidea sau taitei, ceapa, bors de putina, oua, lestean, bulion, apa.
- 4-5 oase cu carne
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1/2 ţelină mică
- 2 grămăjoare fidea/tăiţei
- 1 ceapă mare
- 1 l borş de putină (sau după gust)
- 2 ouă
- leuştean (după gust)
- 2 linguri bulion
- apă
Mod de preparare:
într-o oală pui oasele la foc, până se topeşte untura de pe ele. Scurgi untura şi adaugi apă până acoperi oasele. Le pui la fiert până dă apa în clocot. Scurgi apa şi clăteşti oasele în 2 ape.
Le pui din nou la foc în apă, cât să le acopere bine, iar după ce apa a dat în clocot, adaugi legumele tăiate cubuleţe şi laşi să fiarbă la foc potrivit.
Adaugi bulionul şi borşul fiert în prealabil, precum şi fideaua şi mai dai în clocot până este gata. După ce opreşti focul, adaugi leuşteanul şi ouăle bătute.
Ciorba de porc cu dovlecel, morcov si bors
Pofta buna!