Tochitura cu carne de oaie si vitel
PrinteazaTochitura cu carne de oaie si vitel din: carne de viţel, carne de oaie, carnati de porc, boabe de piper, foaie de dafin, piper macinat, sare, praf de cimbru, praf de busuioc, vin rosu.
- carne de viţel
- carne de oaie
- cârnaţi de porc
- boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- piper măcinat
- sare
- 1 linguriţă praf de cimbru
- 1 linguriţă praf de busuioc
- 200 ml vin roşu
Mod de preparare:
Carnea de viţel şi de oaie o tai cubuleţe şi o pui într-un tuci. Adaugi şi cârnaţii tăiaţi bucăţele. în sosul format adaugi câteva boabe de piper, 1 foaie de dafin, piper măcinat, praf de cimbru şi praf de busuioc.
Tuciul îl introduci în cuptor, acoperit fiind cu o folie de aluminiu. Cu 10 minute înainte de a stinge focul, pui 1 pahar cu vin roşu.
Serveşti tochitură cu mămăligă, iar alături aşezi un bol cu mujdei de usturoi, un bol cu murături sau faci o salată mare cu roşii, castraveţi, ceapă verde şi mărar tocat fin, stropită cu oţet balsamic su suc de lămâie.
Tochitura cu carne de oaie si vitel
Pofta buna!