Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura
PrinteazaTarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura din: unt, zahar pudra, faina, apa, pudra vanilie, esenta de vanilie, oua, zmeură, zahăr, ciocolată, frişcă lichidă, cardamom, ciocolată amăruie, nes, frunzuliţe de mentă.
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudra
- 250 g făină
- 6 linguri apă
- 1 linguriţă pudră vanilie
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 ou
Pentru sosul de zmeură:
- 200 g zmeură
- 50 g zahăr
- 2 linguri apă
Pentru crema de ciocolată:
- 100 g ciocolată
- 100 ml frişcă lichidă
- 4 gălbenuşuri
- 5 linguri zahăr pudră
- 2-3 păstăi cardamom
Pentru decor:
- 100 g ciocolată amăruie
- 1 linguriţă nes
- 100 g zmeură
- câteva frunzuliţe de mentă
Mod de preparare:
Mixezi untul cu zahărul pudră până devine cremos. Adaugi pudra de vanilie amestecată cu esenţa.
Adaugi oul şi îi încorporezi, după care pui apa şi făina.
Omogenizezi compoziţia şi dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Pui aluatul pe suprafaţa de lucru înfăinată, frămânţi uşor până devine maleabil şi întinzi o foaie.
Decupezi 6 cercuri cu ajutorul unei forme. întinzi cercurile de aluat în forma de tarte, presând cu mâna ca să acopere toată suprafaţa. Nu este necesar să ungi formele. înţepi cu furculiţa aluatul, ca să nu se umfle la copt.
Dai la cuptor pentru 15-20 de minute, până se rumenesc uşor.
Pui zmeura împreună cu zahărul şi apaj într-o crăticioară pe foc şi laşi până dă în clocot.
Trebuie să aibă consistenţa unui sos. Nu îl laşi foarte mult, fiindcă se va transforma în dulceaţă.
Pui sosul de zmeură fierbinte în cojile de tartă şi le laşi deoparte să se răcească. Pui ciocolata ruptă cubuleţe împreună cu frişca lichidă şi păstăile de cardamom (strivite uşor între degete) într-un vas la bain-marie, până se topeşte ciocolata.
Când s-a topit ciocolata şi compoziţia este omogenă, îndepărtezi păstăile de cardamom.
Dai compoziţia de ciocolată la frigider pentru 1 oră, ca să se întărească. Scoţi ciocolata după ce s-a întărit şi mixezi compoziţia până devine ca o cremă.
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până devin cremoase.
Pui pe foc, la bain-marie şi amesteci încontinuu, până se transformă într-o cremă groasă. Laşi crema de gălbenuşuri să se răcească, apoi o încorporezi în crema de ciocolată.
Pui crema într-un şpriţ şi umpli tartele cu cremă. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi umpli apoi formele inimioară. Le dai la rece şi, după ce se întăresc, le scoţi.
Decorezi fiecare tartă cu câteo inimioară de ciocolată şi presari deasupra nesul. Ornezi cu zmeură şi frunzuliţe de mentă.
Dai tartele la rece pentru cel puţin 1 oră, apoi le poţi servi.
Tarte cu crema de ciocolata, cardamom si zmeura
Pofta buna!