Minipizza pe mamaliga

Printeaza

Minipizza pe mamaliga din: malai, apa, ardei, morcov, fasole, broccoli, ciuperci, usturoi, unt, porumb, ghimbir, sare, piper, busuioc, feta, branza de capra.

Ingrediente:Minipizza pe mamaliga

  • 300 g mălai,
  • 750 ml apă
  • doi ardei capia
  • un morcov
  • 300 g fasole verde
  • 350 g broccoli
  • 300 g ciuperci
  • 3 căţei de usturoi
  • 200 g unt
  • 100 g porumb
  • 300 g parmezan
  • ghimbir ras
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • brânză de capră
  • brânză feta

 

Mod de preparare:

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierbe împreună cu broccoli şi cu fasolea verde. Se scurg de apă, se lasă să se răcească puţin şi se taie în bucăţi mici. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală, se taie în jumătăţi sau se lasă întregi.

Se topesc 100 g unt, se pun ciupercile, se călesc zece mi­nute, apoi se adaugă legumele fierte, boabele de porumb, usturoiul feliat, sarea, piperul, o jumătate de linguriţă de ghimbir şi o lingură de busuioc.

Intr-o oală se pun apa, o lin­guriţă de sare şi mălaiul. Se prepară o mămăligă mai tare, se adaugă restul de unt şi se amestecă. Se lasă la răcit timp de cinci minute, se toarnă într-o tavă unsă cu unt, se nivelează şi se introduce în cuptor.

Se coace timp de 15-20 de minute, se scoate şi se aşază legumele. Se presară parmezanul ras, se introduce în cuptor şi se mai ţine 10 minute.

In loc de parmezan se poate folosi brânză de capră sau brânză feta.

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.