Sos cald cu vinete si carne de oaie
PrinteazaSos cald cu vinete si carne de oaie din: untură topită, vinete, carne de oaie tocată, ceapă, apă de trandafiri, boabe de piper negru.
- 2 linguri de untură topită
- 1 kg vinete
- 300 g carne de oaie tocată
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă cu apă de trandafiri
- câteva boabe de piper negru
Mod de preparare:
Se taie vinetele cubuleţe fără să fie cojite, se sărează şi se lasă la scurs. Se clătesc şi se usucă. Se încinge untura într-o tigaie mare şi se pun vinetele la prăjit.
Se taie ceapa felii subţiri, se amestecă cu carnea de oaie tocată şi se pune torni în tigaie, după ce cubuleţele de vinete s-au rumenit bine.
Se sărează, se amestecă cu o spatulă din lemn şi se lasă să se prăjească câteva minute.
Se-fierbe apa de trandafiri şi se toarnă, împreună cu boabele de piper, în tigaia pe care ai şi luat-o de pe foc. Se amestecă sosul încă o dată. Se serveşte călduţ.
Pofta buna!